2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

sodžiu + mekčiu = somek

Sodžiu (Soju 소주) - korėjietiška degtinė 20% stiprumo ir bjauresnis skonis nei mūsisškės. Kolkas mačiau tik vienos rūšies ir toj pačioj taroj (čia kabakuose).. Nepaklausiau ar yra skirtingų gamintojų ar ne :) Tiesa yra priimtinas variantas jo vartojimui, maišymas su vaisiais ir ledukais, skonis puikus!
Mekčiu (맥주)-  alus jo irgi tik kelias rūšis mačiau 5% stiprumo labai panašus į mums įprastą šviesų alų, 0.5l kainuoja kabake ~ 5.25lt, bet yra pardavinėjama po 2 ir 3 litrus iškart ir atneša alų tokiam plastmasiniam dideliam ąsotyje. 3l ~ 24.5lt.
Somek - kaip ir galima nuspėti iš pavadinimo tai degtinės ir alaus mišinukas, jei padaugini kitą dieną nenusakomai galvą laužia, iš patirties sakau... :)

Korėjoje populiaru žaisti alkoholio vartojimo, arba paprastai tariant gėrimo, žaidimus.. Aprašysiu kaip tai atrodo. Atidaromas Sodžiu buteliukas, paimamas geležinis kamštelis, tuomet į jo vidų įkišamas servetėlės gabaliukas ir suvyniojamas geležiukas (čia kamštelio dalis kuri gali ir ant butelio likt) į ilgį ir bandoma mušant sprigtu jį nulaužti, kam pavyksta to kaimynai iš kairės ir dešinės padaro po burnelę.. Tuomet tas pats asmuo ištraukia servetėlę ir pasižiūri koks skaičius kamštuko viduje, tuomet judama ratu ir kiekvienas bando atspėti viduje esantį skaičių daugiau mažiau principu. Kam pavyksta išgeria burnelę.. :) Pirmaisiais ratais visi bando atspėt, o kuo toliau tuo visi vis labiau bando padėt kitam ;D Na ir trečiasis etapas Titanikas! Į stiklinę pripilama tiek alaus, kad įdėjus stikliuką jis per viršų neišliptų. Tuomet įdedamas stikliukėlis. Ir spėkit ką reikia daryti? Ogi kiekvienas sėdintis iš eilės pila po kažkiek degtinėlės į stikliuką. Ir tam kuriam įpylus, jis nugurguliuoja į dugną tenka garbė išgerti tą Somek taurę! Eh, pamiršau paminėti, visuose žaidimo etapuose gėrimą būtina išgerti vienu mauku!.. :) Ir taip kartojami visi žaidimo etapai su vis atneštu nauju Sodžiu buteliuku :) Kol galiausiai ne tik stikliukas pradeda eit į dugną, bet ir tavo sąmonė :)

Buteliukas Soju, kitokių nemačiau :)

P.S. Kambariokas taip aktyviai su šeima bendrauja, kad per jo ausines aš girdžiu ką jam namiškiai šneka, o mūsų kaimynai, matyt, girdi ką jis pasakoja.. ;D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą