2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Kalnai

Praeitą šeštadienį buvau Bukhansan nacionaliniame parke jis ypatingas tuo, kad pasiekiamas su metro ir turi gana nemažus kalnus, aukščiausias Dobongsan siekia 739,5m virš jūros lygio.
Nupėdinom kažkur apie 10 km tais kalnais bet jautėmės kaip po 20-ties :) Įdomu buvo tai, kad mes į kalnus išsiruošėm su džinsais, paprastais batais, be jokios ekipiruotės. O korėjiečiai buvo su alpinistiniais ar bent jau turistiniais batais, su turistine apranga ir dauguma su lazdomis, tiesa taip ir nesupratau, ar čia jos padeda lipti ar tiesiog sveikatingumui, kaip dabar populiarėjančios skandinaviškos Lietuvoje. :) Per visą parką įrengti takai, kad be kada galėtum užsikabaroti į kalnus nenusisukęs sprando. Todėl buvo matyti ir nemažai senukų kuriems vaikščiojimas po kalnus atstoja mankštą.

Nuotraukose matomas miestas Seulas, o ta ūkana tai kasdieninis jo smogas :)

Mažas kalnų upelis

Budistų šventykla


Lokiukai miško draugai kurie teikia info kelionės metu
ir šiaip yra labai laimingi ;D











P.S. Tiesa apie sveiką sprandą. Jį galima nusisukti, nes visos nuotraukos darytos nuo vietų kur padarius metro žingsnį į priekį, kristum mažiausiai 15 metrų žemyn :) Ir nėra jokių turėklų ar panašiai

5 komentarai:

  1. Skamba įdomiai :-) Gal gali papasakoti smulkiau kaip ten nusigauti? T.y. kokia linija, kokia stotelė ir pan.

    AtsakytiPanaikinti
  2. 1 linija Dobongsan stotelė. :) Išėjus iš stoties mes tiesiog sekėm kalnų mėgėjų minią su kuria patekom prie įėjimo į parką. :)
    O toliau pasiėmėm šiokį tokį mapą spausdintą ant lapo nac parko informaciniam centre ir pasileidom žygin :)
    Galiu trumpai nupasakot kaip ėjom: išėjom iš stoties perėjom pagrindinę gatvę per perėją, tuomet maža gatvele tiesiai per tokį turgelį, gale atsirėmėm į kioską, pasukom į kairę ir po kažkur po 3 min išėjom į normalią gatvę, pasukom į dešinę ir eidami tiesiai pasiekėm įėjimą į parką. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gražios nuotraukos :)
    Bet tie meškiukai tai kažkokie keisti :DD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oo jee naujos foto:DD
    Krūtas reljefas ten pas jus:) dar jei ne ankstyvas, o jau tikras pavasris su kvepiančiom sakurom ir žalumom dabar būtų, tai išvis kietos nuotraukos turėtų gautis:))
    beja ta budistų šventykla normaliai funkcionuoja, ar čia tik komercinio pobodžio tokia padaryta pažintiniame take?:) gal kokioj ekskursijoj po sventykla teko jau pabut? :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bomber, jo, neša į pedobear ;D Jei tokį žinai :)

    J.J. jop aš laukiu pavasario, čia sakė pas mane campuse turėtų būt nerealiai gražu :) Visur gėlės ir so on.. Gal reiks dar kartą nuvaryt į kalnus pavasario proga :)

    Aš manau, ta šventykla dar funkcionuoja nes mačiau aplinkui vaikštantį ne vieną budistą. Eksursijoj dar nebuvau :) Reiks būtinai kokią aplankyt.

    AtsakytiPanaikinti